Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Θα είναι οδυνηρό αν αποδεχτούμε ως μοιραίο δεδομένο ότι : Θα μας «τσακίσουν» μισθολογικά, φορολογικά κι ασφαλιστικά.

Είναι η τρίτη 24ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουμε και πολλοί συνάδελφοι έχουν μια δυσπιστία απέναντι στην ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΟΕ το οποίο εκτός από τα τρία ΟΧΙ

1. Όχι στη μείωση των μισθών,

2. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και

3. Όχι στη φορολογική επιδρομή, να συμπεριλαμβάνει και τα παρακάτω αιτήματα:

1. Όχι στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών,

2. Όχι στη μείωση των διορισμών μονίμων και αναπληρωτών,

3. Όχι στο σχέδιο διαβούλευσης, απόσυρση εδώ και τώρα και διάλογος από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε απεργιακή κινητοποίηση στις 24-2, αναβάλλεται η Ολομέλεια Προέδρων για το Μάρτιο. Στο χρονικό διάστημα μέχρι την πραγματοποίηση νέας ολομέλειας θα πρέπει η ΔΟΕ να προβεί στις παρακάτω ενέργειες: συζήτηση με την ΟΛΜΕ για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου, κοινές περιφερειακές ενημερωτικές επισκέψεις και συγκεντρώσεις, έκδοση ενημερωτικού υλικού και αφίσας, συνεντεύξεις τύπου, οργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών, ορισμός κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων. Στόχος η δημιουργία του κατάλληλου αγωνιστικού κλίματος για την επιτυχία απεργιακών κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η ΠΑΣΚ ακολουθώντας την πάγια τακτική στήριξης της κυβέρνησης πρότεινε συμπόρευση με την ΑΔΕΔΥ (κάποτε κατήγγειλε την ΑΔΕΔΥ), έκτακτες Γ.Σ. και Ολομέλεια Προέδρων το Μάρτιο με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Ο σκοπός τους προφανής: εκφυλισμός του απεργιακού αγώνα. Καμιά κουβέντα για τη σύνδεση μισθού – αξιολόγησης, για την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης, για τη μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών και κατά 70% των πιστώσεων των αναπληρωτών, για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου. Αγώνας όμως χωρίς στόχο, είναι ποτάμι χωρίς νερό.

Οι αριστερές παρατάξεις, αρνούμενες τα πάντα, πιστεύοντας στη λογική του απόλυτου σωστού, χωρίς καμιά προσπάθεια σύγκλισης, πρότειναν το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο. Τελικά αποφασίστηκε η στήριξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, έκτακτες Γ.Σ. με το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.


Aυτά που βλέπουμε να έρχονται, πράγματα πρωτόγνωρα που ακόμα και τα εφιαλτικότερα σενάρια δεν είχαν προβλέψει, οδηγούν το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα σε εγρήγορση για τους νέους αγώνες που έρχονται! Αγώνες που πρέπει να είναι κοινοί, ενωτικοί με στόχο την ανατροπή της ανάλγητης κι άδικης κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα ο εκπαιδευτικός σκόπιμα στοχοποιείται από την υπουργό (πρώην Εθνικής) Παιδείας, καθώς διαβάζουμε σωρεία δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων (πχ Πάγκαλος) που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν τον Έλληνα εκπαιδευτικό τεμπέλη, λουφαδόρο και υψηλά αμοιβόμενο !!!

Οι καιροί είναι δύσκολοι

Είναι ώρα για σύμπνοια και αγώνες

Είναι ώρα να αφήσουμε κατά μέρος τις παραταξιακές και κομματικές μας ταυτότητες και να αγωνιστούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπροστά στη θύελλα που έρχετα συνεχίζοντας τους απεργιακούς αγώνες συμμετέχοντας μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου