Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ 
                                                                                                                   Ξάνθη 27 Ιουλίου 2011

                        ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Για πρώτη φορά το Υ.Σ.Μ.Ε. (Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μειονοτικής Εκπαίδευσης) αδυνατεί να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεράριθμοι, μεταθέσεις στα μειονοτικά σχολεία, αποσπάσεις), παρόλο που η ίδια διαδικασία στα δημόσια σχολεία έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Αυτό, οφείλεται πρώτιστα  στους λανθασμένους χειρισμούς του  Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των μειονοτικών σχολείων, στην εμπλοκή παραγόντων και φορέων που καμία σχέση δεν έχουν με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική  διαδικασία, αλλά και στην εμμονή μελών του Συμβουλίου να προσπαθούν να αποδώσουν διαφορετική ερμηνεία  στις ερμηνευτικές- διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Τους καλούμε να σεβαστούν, πέρα από προχειρότητες και σκοπιμότητες, την αγωνία των ενδιαφερόμενων συναδέλφων και να προχωρήσουν στη συνέχιση της διαδικασίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές και να σταματήσει η παρατεταμένη ομηρία  στην οποία τους έχουν οδηγήσει.



                                              Για τη ΔΑΚΕ
    Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας


Ντούμος Δημήτρης                                                    Παπαεμμανουήλ Χριστόδουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου