Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΑΚΕ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας

Νοέμβριος 2009

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου καλείσαι να συμμετέχεις στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Σε μια εποχή που το μεγάλο στοίχημα για το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι το να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη και τη γνήσια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συνδικαλιστικές δράσεις, αυτό μόνο μέσα σε γεμάτες αίθουσες γενικών συνελεύσεων μπορεί να επιτευχθεί . Σε αίθουσες όπου θα ζυμώνονται θέσεις και προτάσεις δίχως διαχωριστικές γραμμές, με επίκεντρο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θέσεις και προτάσεις που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και της ενίσχυσης του ρόλου των εκπαιδευτικών. Θέσεις μακριά από τη στείρα άρνηση, την κινδυνολογία και την απομόνωση που καλλιεργούν αυτοί που το μόνο που επιδιώκουν είναι η παραταξιακή τους ύπαρξη.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα επιλέξεις τους εκπροσώπους σου στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Ενός Συλλόγου που πάντα στέκεται δυναμικά και διεκδικητικά στο πλευρό όλων των συναδέλφων κάτι το οποίο είναι τιμή για όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Δ.Α.Κ.Ε.. σε καλεί να συμμετέχεις ενεργά στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που όλους μας αφορούν.

Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει απ τις έρημες Γενικές Συνελεύσεις;

Διαμαρτύρεσαι συχνά γιατί δεν αντέχεις άλλο ν’ ακούς τους ίδιους ανθρώπους να λένε τα ίδια και τα ίδια. Αποχωρείς…κι εκείνοι συνεχίζουν. Μικρές ομάδες αποφασίζουν για όλους. Έλα ! Πάρε το λόγο, πες την άποψή σου, δείξε πως είσαι παρών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται έτσι κι αλλιώς. Καν’ τες με τη συμμετοχή σου αποφάσεις της πλειοψηφίας κι όχι της μειοψηφίας.


Το Δ .Σ. του Συλλόγου μας (που για πολλά χρόνια με την ψήφο σας δίνετε στην παράταξή μας την τιμή να έχει την πλειοψηφία των μελών του) προσπαθεί ν’ ανταποκρίνεται στο ρόλο του και ν’ αγωνίζεται για όλα τα μέλη του ανεξάρτητα από ταμπέλες και απόψεις. Αυτό φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Μακριά από κυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα


Παλεύουμε για :

  • Βελτίωση των όρων εργασίας στα σχολεία μας.
  • Τήρηση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου.
  • Κάλυψη των κενών στα σχολεία.
  • Περιορισμό των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
  • έμπρακτη αναγνώριση του έργου των νηπιαγωγών, κάποιοι απλά…κραυγάζουν γιατί πολλά από τα προνήπια δε φοιτούν στο δημόσιο νηπιαγωγείο (κάτι που πάντα συνέβαινε με δεδομένη την ανεπαρκή κτιριακή υποδομή, αλλά πριν την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο έκαναν πως δεν το βλέπουν) και παλεύουν για μια ακόμη φορά να σπείρουν τη σύγχυση για λόγους πολύ προφανείς. Είναι ξεκάθαρη η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε. για τη διεκδίκηση της θεσμοθέτησης ενιαίου εκπαιδευτικού ωραρίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο.
  • Τον εκσυγχρονισμό της Ειδικής Αγωγής. Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πιστεύει πως η όποια αναβάθμιση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την ψήφιση νομοσχεδίων, αλλά και με τη λήψη μέτρων όπως η αύξηση πόρων, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, η παροχή σύγχρονου παιδαγωγικού υλικού και βιβλίων, η δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων, η ουσιαστική και συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η κάλυψη των κενών με διορισμούς.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Ξάνθης δεν θέτει διαχωριστικές γραμμές κι έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των διεκδικήσεών μας . Δε μας αφορά το να καταθέσουμε ένα ιδεολογικό μανιφέστο περιχαράκωσης ή να ψαρέψουμε σε θολά «αγωνιστικά» νερά.…

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πολλά και χρόνια, οι δε λύσεις που δίνονται, όταν δίνονται, δε φτάνουν για να αλλάξουν τα πράγματα.

Για να υπάρχουν νικηφόρες διεκδικήσεις δεν αρκεί η επιτυχημένη εκπροσώπηση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργός συμμετοχή του κάθε συναδέλφου σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και η διαρκής επαφή με τους αιρετούς εκπροσώπους του.

Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να νικάμε.

Χρειάζεται αγώνας κοινός και ειλικρινής για :

Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% επί του Α.Ε.Π.

Ø Ενίσχυση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ø Θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Ø Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσα από ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Ø 1.400 € εισαγωγικό μισθό με 1:2 σχέση εισαγωγικού – καταληκτικού μισθού.

Ø Κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος με τη χορήγηση επιδόματος (10% του μισθού) μέχρι την εφαρμογή νέου μισθολογίου.

Ø Διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων.

Ø Ουσιαστική αύξηση της υπερωριακής αποζημίωσης.

Ø Διασφάλιση και κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Ø Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων.

Ø Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ø Θεσμοθέτηση ενιαίου εκπαιδευτικού ωραρίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,

(Νηπιαγωγών, δασκάλων, ειδικοτήτων).

Ø Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

Ø Καμία σύνδεση αξιολόγησης και μισθολογικής-βαθμολογικής εξέλιξης.

Ø Ενίσχυση του ρόλου των εκπ/κών ειδικοτήτων, ρύθμιση του θέματος των μετακινήσεών τους, θέσπιση μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσής τους, ίδρυση θέσεων σχολικών συμβούλων ειδικοτήτων στην Π.Ε..

Ø Διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών – Διορισμό όλων των αναπληρωτών με προϋπηρεσία τουλάχιστον 24 μηνών.

Ø Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. – Κατάργηση της διπλής βάρδιας.

Ø Ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου με όρους αγωγής και παιδείας.


Άμεση ενημέρωση στις ιστοσελίδες : http://dakexanthis.blogspot.com

και http://dimarhopoulos.blogspot.com

e-mail: dakexanthis@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου