Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Καταργούνται οι αποσπάσεις σε υπηρεσίες για τους εκπαιδευτικούς.


..... ανακοίνωσε στις 12/11/2009, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθηση και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός τόνισε ότι οι μόνιμοι διορισμοί, όπως και εκείνοι των αναπληρωτών, θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ. Δεν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε υπηρεσίες ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία και μάλιστα να παίρνουν και τα σχετικά μόρια των σχολείων, όπου υποτίθεται ότι διδάσκουν. Επιπλέον, ουδεμία απόσπαση θα γίνεται αν πρώτα δεν βρεθεί ο αντικαταστάτης.

«Επανεξετάζεται συνολικά το σύστημα μοριοδότησης και κινήτρων, έτσι ώστε, όταν μετακινείται ο εκπαιδευτικός δεν θα τον ακολουθούν τα μόρια. Κύριο κριτήριο μεταθέσεων θα είναι οι ανάγκες των σχολείων. Είναι ανάγκη να αλλάξει το όλο σύστημα και να πάμε σε ένα άλλο, με διαφάνεια και αξιοκρατία», πρόσθεσε η υπουργός.

Όπως έγινε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα το νέο πλάνο θα δοθεί για διαβούλευση, μέσω Ίντερνετ, στο πλαίσιο των προτάσεων του υπουργείου, ούτως ώστε να γίνει το νομοθέτημα, να ψηφιστεί από τη Βουλή και να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Η υπουργός ζήτησε συγγνώμη από γονείς και μαθητές, διότι υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία, ο αριθμός των οποίων είναι μονοψήφιος και «οπωσδήποτε αντιμετωπίσιμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου